نظرسنجی
≡ آیا به نظر شما کارتونیست ها در قبال جامعه وظیفه خود را انجام داده اند ؟





روز جهانی کارتونیست ها
نشریه کاکو در چهارمین شماره خود مستقل شد+یادداشت مدیر مسئول
کد مطلب: 1001343 تعداد بازدید: 1717 تاریخ انتشار: 1394/08/20 04:50
چاپ خبر
ارسال
چهارمین شماره نشریه طنز و کاریکاتور خوزستان (کاکو) منتشر شد.

نشریه کاکو در چهارمین شماره خود مستقل شد+یادداشت مدیر مسئول

 

چهارمین شماره نشریه طنز و کاریکاتور خوزستان (کاکو) منتشر شد.

به گزارش تبریز تونز به نقل از شیرین طنز، در ابتدا یک خبر خوش برای جامعه مطبوعاتی استان : همزمان با انتشار چهارمین شماره ، هیات نظارت بر مطبوعات ، با انتشار “کاکو” به عنوان نشریه ای مستقل و اولین نشریه طنز و کاریکاتور خوزستان به مدیرمسئولی آقای امید حلالی موافقت کرد و از حالت ضمیمه خارج شد.

 

بی شک طی این مرحله و رسیدن به نقطه ای که در آغاز راهیم ، بی همرهی حاج لفته منصوری ، حاج ابراهیم افتخار، جناب کیانوش راد ، همایون قنواتی ، مجتبی احمدی، کیوان لطفی و سایر دوستان و اساتید گرانقدر که پیام هایشان قوت قلبی بود و راهنمایی هایشان ، راه مان را مشخص و قدم هایمان را استوار کرد ، میسر نبود و امید آنکه همچنان در ادامه این راه ، بی نصیب از نقدها و راهنمایی ها نمانیم.

 

چهارمین شماره این نشریه ، در ۲۴ و صفحه و موضوعات ویژه منتشر شد. “کاکو” اینبار ، زمین و زمان را درنوریده و سفری به آینده داشته و استاندار خوزستان و خانم ابتکار را سوار بر کشتی ” هورتانیک” به تصویر کشیده است. تاسیس سازمان علمی- کاربردی قایقرانی در اهواز و دست به پارو شدن سید خلف در آب های محلات ، رونمایی از کتاب خاطرات استاندار ، کنوکارپوس های فراری ! ، دیدار اهالی کاکو با آقا همایون و … از دیگر ویژه های این شماره است.

طرح جلد: سید فرزاد موسوی – امین منتظری

طرح چهره : سلیم کوثرزاده

کاریکاتوریست ها : سیّد فواد موسوی – فرزین فاطمی – جهانگیری – کوثرزاده – نادری

 

و در پایان ، سپاس و تشکر ویژه از همراهان و اکابر پرصدق کاکو :

 

محمد بقالان – عیسی سجادی – منصور علیزاده – سید فرزاد موسوی – امین منتظری – شیخ عباس بسی خاسته (تحفه نطنز) – سارا ممبینی – ام کلثوم الهایی – ستاره عرفانی – وحید کیانی – سلیم کوثرزاده – سید فواد موسوی -حبیب الله بهرامی – امید زمانی- فرزین فاطمی – محمد آلبوعلی – حسن دهقانی – نبراس میرابیان – بهمن الماسی فر – صادق مرادی – محمد شیرازی قاسم پور – سارا ممبینی – صادق اکبرنژاد – محمود طیب – معصومه پاکروان – علی فرهادی – مهران ظهراب زاده – حسن نسیمی – مهدی سلحشوری – بتول مزارعی- زهرا پناهی – علی جهانشاهی – رامین کجباف – آرش قلعه گلاب – راشدانصاری – فتح الله شکیبایی – علی اسلام نیا – سلیمان هرمزی – حسین کریمی – رضا امیری – صدیقه صنیعی – معصومه صادقی – محمد زمانی و برخی نام های دیگر که در نزد کاکو محفوظ است.

تبریز تونز

یادداشت مدیر مسئول نشریه طنز و کاریکاتور کاکو در شرح حال کاکو

 

امید حلالی :

 

طریقه ی طنز. طریقه ی شریف و اصیل و نجیب طنز. با همسایگان خطرناک تاریخی دیگری که در کنار خود دارد یعنی هجو و هزل. همسایگانی بد زبان که گاه رنجش و برای کوبیدن طرف مقابل و لکه دار کردنش کاربرد دارند که شاعر فرمود :

چو شاعر برنجد بگوید هجا

بماند هجا تا قیامت بجا

لیکن طنز شریف است و مبادی آداب. دلنشین است و ملیح. طناز است و راستگو. تنه ای که می زند منجر به شکستگی و کوفتگی طرف مقابل نمی شود چرا که به قصد به راه آوردنش است و چه استادان سترگی داشته این طریقه طنز در ژانر دلخواه ایرانیان یعنی شعر و در منظری کلی تر ادبیات. از حضرت حافظ گرفته که سرود :

فلک به مردم نادان دهد زمام مراد

تو اهل فضلی و دانش همین گناهت بس

که یک دنیا نکته در آن نهفته است در نقد زمانه که ممکن است تا امروز کش دار شود و بعدها بیاییم تا انواع شاعران و قله ای مانند عبید زاکانی در این رشته که اهل ادبیات کلیات آثارش را معمولن از دسترس خارج می کنند و در انظار نمی گذارند یا آنکه با چاپ گزیده ها سعی می کنند تا تلطیفش سازند. بعد این سر رشته را باید بگیریم و بیاییم تا شعر مشروطه و این مستزاد معروف عشقی که :

این مجلس چارم به خدا ننگِ بشر بود دیدی چه خبر بود؟!

هر کار که کردند، ضرر رویِ ضرر بود دیدی چه خبر بود؟!

این مجلسِ چارم، خودمانیم، ثمر داشت؟ والله ضرر داشت

صد شکر که عمرش چو زمانه به گذر بود دیدی چه خبر بود؟!

و بعد مجله تخصصی طنز «توفیق» و شوخی های جانانه اش با هویدا و فرخ رو پارسا و توقیف شدن توفیق که از آن به افتادن در «قیف» نیز یاد می کنند و پس از انقلاب «گل آقا» مرشدی که این طریقت را حیاتی و رونقی دوباره داد تا «خط خطی» و «بچه مشد» این سال ها. نیز وظیفه است ادای احترام به «عمران صلاحی» فقید و «رامبد جوان» حی و حاضر و برنامه طنز «خندوانه» و خاصه همشهری خونگرم مان «جناب خان» که حالی به رخوت دل ها دادند.

و حالا «کاکو» به میدان آمده تا به مدد «لغز» و «بلوف» و طنازی خاص جنوبی و خوزی که افرادی خونگرم و نقاد اند با نابسامانی ها درافتد و فضای رسمی خبر و تحلیل را بشکند و در این راه پشت گرمیم به لشکر یاران طناز و عیاران خوش ذوق و سرخیل و حمله دار این قافله همکار عزیزم و اول کاکوی جنوبی اهل فارس و هم اکنون خوزی «هادی خوش سیما» ست بانی و میدان دار این حرکت طنازانه که سال ها در کنج دنج تحریریه بی ادعا نوشته و دل سوزانیده و اینک او حربه طنز به دست و من با جوشنی از پوست کرگدن به این آوردگاه آمده ایم و به قول نیمای بزرگ می گوییم از این راه که :

من دست من کمک ز دست شما می کند طلب امدادی ای رفیقان با من

لذا قبلن از مدیران و اهل قدرت و مسئولیت از اینکه سوژه طنز کاکو و همکارانش می شوند رخصت می خواهیم و آماده ایم که با یک پیامک ایشان حتا آنها را از لیست شوخی و مطایبه خارج کنیم و از همه آنها از هم اینک حلالیت می طلبیم زیرا که تحمل سوژه طنز شدن می دانیم که سخت است اما عجیب ظرفیت ساز برای افراد و اجتماع.

همچنین بر ما فرض است شکرانه حضرت حق که بر این خدمت و فرصتی که عطا کرد و تشکر از هیات نظارت بر مطبوعات کشور به مصداق « لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق» که بر این رویه و افراد دست اندرکار و این نام طنز جنوبی اعتماد کردند و مجوز فعالیت دادند.

با شما هستیم برای زیر ذره بین طنز کشانیدن همه نابسامانی های خوزی. باقی بقایتان و حق نگهدارتان

تبریز تونز

 

انتشار یافته: 0 | بررسی نشده: 0 | غیرقابل انتشار: 0
نظری برای خبر فوق ارسال/منتشر نشده است.
پس از ارسال، نظر شما در صورت تائید مدیر سایت بلافاصله منتشر خواهد گردید اما ایمیلتان همیشه مخفی باقی خواهد ماند.

نام:   کد عدم هرزه نگاری
» کد تائید:  
ایمیل:  
نظر شما:  
تبلیغات
آخرین مطالب
لینک های مرتبط