نظرسنجی
≡ آیا به نظر شما کارتونیست ها در قبال جامعه وظیفه خود را انجام داده اند ؟



روز جهانی کارتونیست ها
چهاردهمین مسابقه بین‌المللی کارتون DON QUICHOTTE دن کیشوت ۲۰۲۷
کد مطلب: 1011384 تعداد بازدید: 3 تاریخ انتشار: 1405/08/13 00:02
چاپ خبر
ارسال
آخرین مهلت ارسال آثار یکشنبه 09 اسفند 1405

تبریز تون

14TH INTERNATIONAL CARTOON CONTEST 2027

چهاردهمین مسابقه بین‌المللی کارتون DON QUICHOTTE  دن کیشوت ۲۰۲۷

 

پس از چهار سال وقفه، مسابقه بین‌المللی کارتون دن کیشوت دوباره در مسیر خود قرار گرفته است. موضوع چهاردهمین دوره که قرار است در سال ۲۰۲۷ برگزار شود، «هوش مصنوعی به کجا می‌رود؟» (QUO VADIS AI?) اعلام شده است که به یکی از مهم‌ترین مباحث زمان ما می‌پردازد.

 

هوش مصنوعی در بسیاری از زمینه‌ها، از علم و هنر گرفته تا پزشکی و زندگی روزمره، امکانات جدیدی را ایجاد می‌کند. با این حال، در عین حال، نگرانی‌های جدی را نیز برانگیخته است. آیا این فناوری که در ابتدا برای خدمت به بشریت توسعه یافته بود، می‌تواند در نهایت به نیرویی تبدیل شود که رفتار انسان را هدایت کند، بر تصمیمات ما تأثیر بگذارد یا حتی از کنترل ما خارج شود؟ آیا ما به سمت آینده‌ای می‌رویم که در آن واقعیت از داستان غیرقابل تشخیص می‌شود و انتخاب‌های انسانی توسط الگوریتم‌ها شکل می‌گیرند؟ دن کیشوت از کارتونیست‌های سراسر جهان دعوت می‌کند تا از طریق قدرت طنز و انتقاد، این سؤالات را بررسی کنند، خطرات بالقوه را برجسته کنند و از طریق کارتون‌های خود راه‌حل‌های ممکن را ارائه دهند.

 

هوش مصنوعی در حال گشودن امکانات جدیدی در بسیاری از زمینه‌ها، از علم و هنر گرفته تا پزشکی و زندگی روزمره است. با این حال، در عین حال، نگرانی‌های جدی را نیز برانگیخته است. آیا این فناوری که در ابتدا برای خدمت به بشریت توسعه یافته بود، می‌تواند در نهایت به نیرویی تبدیل شود که رفتار انسان را هدایت می‌کند، بر تصمیمات ما تأثیر می‌گذارد یا حتی از کنترل ما خارج می‌شود؟ آیا ما به سمت آینده‌ای می‌رویم که در آن واقعیت از داستان غیرقابل تشخیص می‌شود و انتخاب‌های انسانی توسط الگوریتم‌ها شکل می‌گیرند؟ دن کیشوت از کارتونیست‌های سراسر جهان دعوت می‌کند تا از طریق قدرت طنز و انتقاد، این سؤالات را بررسی کنند، خطرات بالقوه را برجسته کنند و از طریق کارتون‌های خود راه‌حل‌های ممکن را ارائه دهند.

... این مسابقه در زمانی برگزار می‌شود که هنر کارتون‌سازی در سراسر جهان با چالش‌های جدی روبرو است. در بسیاری از کشورها، فرصت‌های حرفه‌ای موجود برای کارتونیست‌های سیاسی در حال کاهش است، در حالی که روزنامه‌ها و سایر رسانه‌ها فضای کمتری را به کارتون اختصاص می‌دهند. برخی از مسابقات بین‌المللی کارتون که قدمت طولانی دارند، به پایان رسیده‌اند، در حالی که برخی دیگر برای بقا تلاش می‌کنند. با این حال، کارتون‌سازی همچنان یک شکل قدرتمند از بیان است که جنگ، استثمار، بی‌عدالتی و ظلم را به چالش می‌کشد. دن کیشوت مصمم است به سفر خود ادامه دهد و صدای آزاد و انتقادی هنر کارتون را زنده نگه دارد.

 

مانند سال‌های گذشته، انجمن اندیشه و آموزش استانبول بار دیگر شریک پروژه چهاردهمین مسابقه بین‌المللی کارتون دن کیشوت خواهد بود. این دو سازمان پیش از این در پروژه‌های اجتماعی مرتبط با موضوعاتی مانند «خشونت علیه زنان»، «عروسان کودک»، «استانبول: پلی بین اروپا و آسیا»، «شهر استانبول»، «زلزله» و «فرار مغزهای جوانان» همکاری داشته‌اند. اولین پروژه مشترک آنها در سال 2027، تأثیر هوش مصنوعی بر آینده بشریت را در کانون توجه کارتون‌سازی بین‌المللی قرار خواهد داد.

 

این مسابقه با بررسی فرصت‌ها و خطرات بالقوه هوش مصنوعی، قصد دارد کارتونیست‌های کشورهای مختلف را در بستری مشترک برای تأمل، بحث و بیان انتقادی گرد هم آورد.

 

 

قوانین و مقررات مسابقه:

 

چهاردهمین مسابقه بین‌المللی کارتون دون کیشوت، موضوع: "هوش مصنوعی چه می‌کند؟"

 

 

هوش مصنوعی (AI) یکی از بزرگترین تحولات فناوری در تاریخ بشر را رقم می‌زند. از علم و هنر گرفته تا پزشکی و زندگی روزمره، امکانات جدید بی‌شماری را ارائه می‌دهد. با این حال، این توسعه سریع، سوالات و نگرانی‌های فزاینده‌ای را نیز ایجاد می‌کند.

 

آیا هوش مصنوعی، که در ابتدا برای خدمت به بشریت توسعه یافته بود، روزی می‌تواند به نیرویی تبدیل شود که رفتار انسان را هدایت می‌کند، بر تصمیمات ما تأثیر می‌گذارد یا حتی از کنترل ما خارج می‌شود؟ پیامدهای ناخواسته سیستم‌های هوش مصنوعی با هدایت ضعیف و احتمال استفاده عمدی از هوش مصنوعی برای اهداف مضر نیز به همان اندازه نگران‌کننده است. آیا ما به سمت آینده‌ای حرکت می‌کنیم که در آن تشخیص واقعیت از داستان غیرممکن می‌شود و انتخاب‌های انسانی توسط الگوریتم‌ها شکل می‌گیرد؟ توانایی اکتشافات علمی برای استفاده هم برای اهداف مفید و هم مخرب، با مفهوم «فناوری دوگانه» توصیف می‌شود. دانش و اختراعات عموماً خنثی هستند؛ این نیت انسان است که آنها را به سمت خیر یا شر هدایت می‌کند. از این منظر، شاید چیزی که باید بیشتر از همه از آن بترسیم هوش مصنوعی نیست، بلکه هوش طبیعی انسان است.

 

در حالی که هوش مصنوعی در حال حاضر در بسیاری از زمینه‌ها به نتایج قابل توجهی دست یافته است، نگرانی‌هایی را در مورد بیکاری گسترده در آینده نیز ایجاد می‌کند. با گسترش نقش آن در زندگی روزمره، نفوذ آن در مسابقه تسلیحاتی جهانی نیز رو به افزایش است.

 

هر پیشرفت علمی که به نفع بشریت باشد، بدون شک ارزشمند است. با این حال، این احتمال که فناوری توسعه‌یافته برای خدمت به بشریت امروز بتواند فردا برای اهداف کاملاً متفاوتی - حتی علیه خود بشریت - مورد استفاده قرار گیرد، به یکی از نگرانی‌های اصلی زمان ما تبدیل شده است.

 

شاید مهمترین سوال در این مسیر این باشد:

چه کسی واقعاً پشت فرمان است؟

 

ما از کارتونیست‌های سراسر جهان دعوت می‌کنیم تا فرصت‌ها و خطرات هوش مصنوعی را زیر سوال ببرند و از طریق طنز، انتقاد و تفکر آزاد، در مورد آینده بشریت تأمل کنند.

 

ما از طریق کارتون‌هایشان از آنها دعوت می‌کنیم تا بپرسند:

 

"هی، یک دقیقه صبر کن! ما را کجا می‌بری؟!"

 

قوانین مسابقه:

 

۱. آثار ارسالی منحصراً به صورت آنلاین پذیرفته می‌شوند. کارتون‌ها باید از طریق ایمیل به آدرس info@donquichotte.org ارسال شوند.

 

۲. کارتون‌های ارسالی باید اورجینال باشند، نباید در هیچ مسابقه قبلی جایزه‌ای دریافت کرده باشند و نباید قبلاً در جایی منتشر شده باشند. در صورت مشاهده تخلف از این شرایط، هرگونه جایزه اعطا شده ممکن است لغو شود.

 

۳. کارتون‌ها باید در قالب A3، با وضوح ۳۰۰ dpi و به صورت فایل‌های JPEG ارسال شوند.

 

 ۴. اگرچه موضوع مسابقه «هوش مصنوعی» است، اما همه آثار ارسالی باید در درجه اول از طریق خلاقیت و مهارت‌های طراحی خود شرکت‌کنندگان - به عبارت دیگر، با استفاده از «هوش طبیعی» - خلق شوند.

عناصر تولید شده توسط هوش مصنوعی، مانند یک شکل یا یک جزئیات بصری کوچک، می‌توانند در بخش محدودی از یک کارتون گنجانده شوند. با این حال، کارتون‌هایی که کاملاً توسط هوش مصنوعی تولید شده‌اند، اکیداً ممنوع هستند و در مسابقه پذیرفته نخواهند شد.

 

۵. همه کارتون‌های ارسالی توسط هیئت داوران اولیه بررسی می‌شوند که ۱۰۰ کارتون فینالیست را انتخاب می‌کنند.

 

۶. کارتون‌های فینالیست به مدت دو هفته در وب‌سایت رسمی، www.donquichotte.org، و در رسانه‌های اجتماعی نمایش داده می‌شوند.

 

۷. در این دوره، هر کارتونی که کپی یا شباهت قابل توجهی به آثار موجود داشته باشد، رد صلاحیت خواهد شد.

 

 ۸. آخرین مهلت ارسال آثار یکشنبه  09 اسفند 1405

 

۹. هیئت داوران بین‌المللی، کارتون‌های فینالیست را در ۱۵ مارس ۲۰۲۷ ارزیابی خواهند کرد و نتایج در ۳۱ مارس ۲۰۲۷ اعلام خواهد شد.

 

۱۰. مراسم اهدای جوایز در اوایل ماه مه ۲۰۲۷ در گالری هنری مجی در استانبول (ترکیه) برگزار می‌شود.

 

۱۱. کارتونیست‌ها در هر سنی می‌توانند در این مسابقه شرکت کنند. هر شرکت‌کننده می‌تواند حداکثر سه کارتون ارسال کند.

 

جوایز:

جایزه اول: 1000 یورو + گواهینامه

جایزه دوم: 750 یورو + گواهینامه

جایزه سوم: 500 یورو + گواهینامه

10 افتخار: گواهینامه

جوایز ویژه: گواهینامه ها

 

هیئت داوران پیش از انتخاب:

- اردوغان کارائیل (آلمان)

Hayati Boyacıoğlu (آلمان)

 

هیئت داوران بین المللی (به ترتیب حروف الفبا):

- عباس ناصری (ایران)

- آنجل بولیگان (مکزیک)

- النا اوسپینا (کلمبیا)

- اردوغان کارائیل (آلمان)

- گوربوز دوغان اکشی اوغلو (ترکیه)

- مارکو دی آنجلیس ایتالیا)

- مارلینا ناردی (ایتالیا)

- مارلین پوله (آرژانتین)

- مسعود شجاعی (ایران)

- پاول کوچینسکی (لهستان

- پیتر نیووندیک (هلند)

- تان اورال (ترکیه)

انتشار یافته: 0 | بررسی نشده: 0 | غیرقابل انتشار: 0
نظری برای خبر فوق ارسال/منتشر نشده است.
پس از ارسال، نظر شما در صورت تائید مدیر سایت بلافاصله منتشر خواهد گردید اما ایمیلتان همیشه مخفی باقی خواهد ماند.

نام: کد عدم هرزه نگاری
» کد تائید:
ایمیل:
نظر شما:
تبلیغات
آخرین مطالب
لینک های مرتبط