نظرسنجی
≡ آیا به نظر شما کارتونیست ها در قبال جامعه وظیفه خود را انجام داده اند ؟





روز جهانی کارتونیست ها
پدرام فرخ‌ نیا : کاریکاتور بستر ذهنی می‌خواهد
کد مطلب: 1003489 تعداد بازدید: 2528 تاریخ انتشار: 1397/07/02 14:36
چاپ خبر
ارسال
آشنایی وی با کاریکاتور برمی‌گردد به ۱۲ سال پیش در دوران هنرستان

تبریز تونز

پدرام فرخ‌ نیا : کاریکاتور بستر ذهنی می‌خواهد

 

کاریکاتوریست چهارمحال و بختیاری گفت: اکثر هنرمندان موفق کاریکاتور ایران در شهرستان‌های کوچک زندگی می‌کنند، اما تاثیرگذاری هنری‌شان جهانی‌ است.

به گزارش تبریز تونز به نقل از شیرین طنز، به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، پدرام فرخ‌نیا متولد ۱۲ خرداد ۱۳۶۹ در روستای سیف‌آباد از توابع بخش دوآب صمصامی شهرستان کوهرنگ است. او دوران هنرستان خود را در رشته گرافیک در هنرستان رازی اردل، کاردانی را در دانشکده فنی سروش اصفهان و کارشناسی خود را در دانشکده هنر شهید چمران اهواز گذرانده است. فرخ‌نیا در زمینه‌های مختلف هنری چون گرافیک، نقاشی و کاریکاتور فعالیت می‌کند. وی در رشته کاریکاتور از شهرت خاصی در استان برخوردار است و تاکنون توانسته جوایز مهم و ارزنده‌ای را در بخش ملی و بین‌المللی از آن خود کند. فرخ‌نیا در تابستان ۱۳۹۷دوره آموزشی کاریکاتور را در خانه هنرمندان حوزه هنری چهارمحال و بختیاری برپا کرد. به بهانه برگزاری این کلاس با او به گفت‌وگو نشستیم.

 

*از چه سالی آموزش را به صورت حرفه‌ای در زمینه کاریکاتور آغاز کردید؟

آشنایی من با کاریکاتور برمی‌گردد به ۱۲ سال پیش در دوران هنرستان؛ طی این مدت فراز و نشیب‌های کاری زیادی داشته‌ام. جشنواره‌های گوناگون شرکت کرده و با اساتید مختلفی آشنا شدم. تجربه همکاری با مطبوعات استان را نیز دارم. درخصوص آموزش به خاطر نبود یک سری بسترها زیاد در این حیطه نبودم، اما دوستان علاقه‌مندی بودند که در حد تبادل اطلاعات و تجربیات با آنان همکاری می‌کردم.

 

*استقبال از کارگاه کاریکاتور شما در خانه هنرمندان حوزه هنری چگونه بوده است؟

برای اولین بار استقبال خوبی صورت گرفته است که نشان دهنده وجود علاقه به یادگیری این هنر در بین علاقه‌مندان است.

 

*کمی درباره کارگاه و شیوه تدریس به هنرجویان بگویید؟ آیا در این مدت فشرده کارگاه، به اهدافی که داشتید رسیده‌اید؟

در این دوره آموزشی کلیاتی از انواع کاریکاتور، کاربرد کاریکاتور و شناخت کاریکاتور ارائه شده است. تدریس ارتباط دو طرفه‌ای بین مدرس و هنرجوست که بسته به توانایی آموزش گیرنده و استعداد او صورت می‌گیرد و در مجموع هنرپذیری را امری شخصی می‌دانم و مدرس خوب در حوزه آموزش راهنما، انگیزه دهنده و جهت دهنده به هنرجو با توجه به توانایی‌های اوست. در مدت برگزاری کلاس‌ها به استعدادهای خارق العاده‌ای برخورد کردم که مستلزم حضور مداوم در این عرصه‌اند که کارشان پخته و قدرتمندتر شود.

 

*یک فرایند آموزشی خوب و اثرگذار چگونه است و اصولا فرایند آموزش به هنرجویان می‌بایست به چه دستاوردی منتهی شود؟

آموزش باید راه‌گشا باشد تا هنرمندانی متولد شوند که در اجتماع سودمند و مثمر ثمر باشند، اما در حیطه کاریکاتور باید به توانایی‌هایی برسند که بتوانند هنر خود را در قالب نمایشگاه، مطبوعات و جشنواره‌ها با ارائه مناسب اثر به نمایش درآورند.

 

*آیا این دوره را دوباره تکرار خواهید کرد؟

بله، بسیار خرسند می‌شوم که استعدادهای جدید را کشف کنم و در حد بضاعت راهنما باشم.

 

*خروجی این کارگاه یک ترمه چه بوده است؟ آیا با ادامه این کارگاه می‌توان شاهد ظهور و رشد هنرمندان خلاق جوان کاریکاتور در استان بود؟

خوب برای اندک زمانی که کار را آغاز کرده‌ایم می‌توان گفت دوره خوبی بوده است. آثار قابل قبولی خلق شده، کاریکاتورهایی از هنرجویان در مجله‌ها چاپ شده است، برای جشنواره‌ها تولیداتی داشته‌ایم و با توجه هدف‌گذاری که کرده‌ایم به‌زودی هم شاهد برپایی نمایشگاه از این هنرجویان هستیم که عمدتا از نوجوانان آینده در این رشته هنری هستند.

 

*شما در زمینه گرافیک و نقاشی نیز فعالیت می‌کنید ولی تکیه اصلی شما بر کاریکاتور است؟ دلیلش چیست؟

البته در دیگر رشته‌های حوزه هنرهای تجسمی هم موفقیت‌هایی داشته‌ام، ولی خب از نظر خلق اثر کارتونی با محدودیت‌های کمتری روبه‌رو هستیم، چه از نظر زمان و چه ابزار به‌سادگی می‌توان ایده‌های ذهنی خود را به عینیت تبدیل کرد. علاقه‌ام به کاریکاتور به‌خاطر این است که فکر کردن به موضوعات مختلف را دوست دارم، کنکاش می‌کنم و دنبال جوابِ سوال‌هایی هستم که به خاطرشان ملزم به تحقیق و مطالعه می‌شوم که این پروسه باعث کسب اطلاعات جدید در موضوعاتی می‌شود که بشر با آن سروکار دارد و در پایان منجر به خلق اثر کاریکاتوری می‌شود.

 

*نظرتان راجع به کاریکاتور در استان چیست؟

کاریکاتور بیشتر یک بستر ذهنی می‌خواهد تا امکانات؛ یعنی هنرمند باید در راه هدفی که دارد تلاش کند مهم نیست در این استان یا جای دیگری باشد آن هم در روزگاری که ما در دهکده جهانی با سرعت بالای انتقال اطلاعات زندگی می‌کنیم. اکثر هنرمندان موفق کاریکاتور ایران در شهرستان‌های کوچک زندگی می‌کنند، اما تاثیرگذاری هنریشان جهانی‌ است. استان ما هم سرشار از استعدادهای مختلف هنری است، اما خیلی از آنان به صورت مقطعی کار می‌کنند و چون از نظر مالی به انتفاع نمی‌رسند وارد حوزه‌های کاری دیگر می‌شوند.

 

*کمتر دیده شده که نمایشگاه کاریکاتوری از هنرمندان استان یا خود شما در استان برپا شود، دلیل آن چیست؟

هر هنری مخاطب می‌خواهد، دلیل اینکه در استان چنین نمایشگاهی شکل نگرفته این است که دیگر هنرمندان در این زمینه تولید اثر نداشته‌اند، من هم آثار مختلف با سوژه‌ها و تکنیک‌های مختلفی کار کرده‌ام که امیدوارم روزی از منتخب آثارم بتوانم نمایشگاهی در استان برگزار کنم.

 

*و صحبت پایانی؟

صحبت خاصی نیست جز آرزوی توفیق برای همه دوستداران هنر که در این راه تلاش مستمر دارند.

 

 

کاریکاتور : طیبه خلیلی مهر

انتشار یافته: 0 | بررسی نشده: 0 | غیرقابل انتشار: 0
نظری برای خبر فوق ارسال/منتشر نشده است.
پس از ارسال، نظر شما در صورت تائید مدیر سایت بلافاصله منتشر خواهد گردید اما ایمیلتان همیشه مخفی باقی خواهد ماند.

نام:   کد عدم هرزه نگاری
» کد تائید:  
ایمیل:  
نظر شما:  
تبلیغات
آخرین مطالب
لینک های مرتبط